Welzijnstechnologie verbetert de levenskwaliteit en beveiligt de bewoner
Verbeterde levenskwaliteit, beveiliging van de bewoner
Bewegings- en bedsensoren helpen bewoners 's nachts de weg terug naar bed te vinden
Discrete hulp om 's nachts de weg terug naar bed te vinden
xComfort kan gebruikt worden met andere beveiligingssystemen
xComfort kan gebruikt worden met andere beveiligingssystemen

Langer veilig en zelfstandig wonen voor senioren. 

De xComfort-welzijnstechnologie bestaat uit oplossingen waarmee ouderen of mensen met beperkingen langer thuis kunnen wonen. Het biedt een grotere kwaliteit van leven voor degenen die alleen wonen en bespaart onze samenleving zorgkosten

Draadloze xComfort-technologie maakt het mogelijk dat de bewoner controlefuncties, service en toezicht op zijn huidige huis kan gebruiken. xComfort-domotica werd ontwikkeld als een systeem voor 'smarthouse'-oplossingen, vooral voor het beheer van verlichting, verwarming en beveiligingsfuncties
Het systeem denkt zelf
Een succesvolle oplossing werkt pas als het begrijpt wat de gebruiker doet en wil. In xComfort worden verschillende sets gedefinieerd met gebeurtenissen als een scenario. Elk scenario activeert verschillende reacties. Een voorbeeld zou zijn wanneer een dementerend persoon om twee uur 's ochtends uit bed gaat en niet binnen 30 minuten naar het bed terugkeert… of als de persoon in kwestie via de voordeur naar buiten gaat, dan kan er een bericht naar de verzorger en/of familielid gestuurd worden.

Een ander voorbeeld is de bewegingsmelder met de mogelijkheid om lampen in te schakelen wanneer een persoon thuis is en te functioneren als een inbraakdetector wanneer die persoon afwezig is. Of een branddetector die niet alleen akoestisch waarschuwt, maar gelijktijdig de gastoevoer naar het gasfornuis afsluit en het licht in de slaapkamer en gangen inschakelt.
Verlichting
Verlichting kan handmatig worden gebruikt zoals in een "normale" conventionele huisinstallatie. Het is ook mogelijk om automatische functies in te stellen zoals verlichting inschakelen door beweging (hiervoor zijn bewegingsmelders vereist) of bijvoorbeeld lampen voor een beperkte periode laten branden nadat ze zijn ingeschakeld. Deze timingsfunctie maakt nu al deel uit van de lichtregelapparatuur. Het is gewoon een kwestie van kiezen wanneer welke functie wordt geactiveerd.

Het systeem bevat ook een centrale besturing. Het is gemakkelijk om een schakelaar toe te voegen, bijvoorbeeld bij het bed of de voordeur, die lampen en apparaten die een brandrisico kunnen vormen kan uitschakelen (zoals koffiemachines, strijkijzers, tv in standby-modus, etc).

Een andere praktische aanpassing is een "bedsensor" die het licht inschakelt in de slaapkamer en de weg naar de badkamer verlicht en de gebruiker uit bed stapt.

Zoek een installateur

Zoek een installateur

Het xComfort-domoticasysteem heeft professionele xPert-installateurs in het hele land.
Zoek een installateur

Go Wireless pakketten

Go Wireless pakketten

Bepaal zelf waar u een (extra) wandschakelaar wilt. Betaalbaar en zonder hak- en breekwerk.
Bekijk de pakketten